Maak je dromen waar

Maak je dromen waar

Heb jij een droom iets dat je heel graag zou willen realiseren? Een andere baan, je eigen bedrijf, een reis naar en prachtige bestemming, het vinden van een partner, het volgen van een opleiding of meer financiële vrijheid,..

Ik spreek bijna dagelijks mensen die een droom hebben en slechts enkelen werken er ook echt aan om deze droom te realiseren. Wat maakt nu dat het sommigen lukt hun dromen waar te maken en dat veel anderen er niet eens aan beginnen? Wat is er nodig om je dromen en verlangens te realiseren?

In mijn werk begeleid ik mensen om te excelleren, dit zijn mensen die groots durven dromen, die verlangen naar meer. Niet alleen in materiële zaken die ze willen realiseren, maar juist ook om nog beter te zijn in wat ze doen, bijvoorbeeld een nog betere manager of bestuurder zijn.

Wat opvalt is dat deze mensen een natuurlijk vermogen hebben om verbinding te maken met de kwaliteiten die ze hebben. Ze weten van zichzelf wat ze kunnen realiseren als ze deze kwaliteiten ten volle leven, wat ze daarmee kunnen bereiken en realiseren in de wereld.

Met andere woorden; ze durven heel groots te dromen!

Ik was onlangs in Keulen, een prachtige stad bekend om de Dom. Het is een van de grootste kathedralen van Europa en werkelijk imposant om te zien. Wat nog veel meer indruk op mij maakte was de geschiedenis van deze Dom.

Als je bedenkt dat de architecten zoals Meister Gerhard von Rile die de eerste bouwtekening maakte geen idee had hoe die kathedraal moest gaan realiseren toch aan de bouw begon in het jaar 1248. De bouw heeft lange tijd stil gelegen maar in 1824 is men verder gegaan op basis van de originele bouwtekeningen.

Er zijn verschillende momenten in de geschiedenis geweest waarop men er serieus over nagedacht heeft om de bouw te staken en wat er stond af te breken. En toch staat daar nu een prachtig imposant gebouw met torens die 157,38 en 157,31 meter hoog zijn ( ja die heb ik beklommen, het zijn 509 treden en het uit zicht is werkelijk prachtig). 

Het verschil in de in de noordelijke en zuidelijke toren is slechts 7 centimeter. Het fundament bevat bijna net zo veel stenen als het bovengrondse bouwwerk. Het is bijna onbegrijpelijk dat ooit iemand zo groots heeft kunnen dromen,.. men had geen idee hoe die droom gerealiseerd moest worden, men had in die tijd niet de techniek, niet voldoende geld, alleen een immens verlangen om die droom werkelijkheid te laten worden.

En ondanks vele tegenslagen zoals de tweede wereldoorlog, staat de Dom er nu als technisch hoogstandje om ons te inspireren!

Ik had ook een droom,.. een eigen bedrijf, werken met mensen die willen excelleren, zichzelf durven aan te kijken en open staan voor verdere ontwikkeling. Werken op mooie locaties die mij en mijn cliënten inspireren om het beste uit zichzelf te halen. 

En dat is gelukt, ik werk op prachtige plekken, het liefst in de natuur, maar ook in bijvoorbeeld musea. Maar ik blijf dromen, blijf groeien omdat ik weet dat nog zoveel kwaliteit in mij niet geleefd wordt, dat ik zelf ook nog zo veel meer kan geven.

Dat wil echt niet zeggen dat altijd alles vanzelf gaat, soms heb ik fysieke tegenslagen en moet ik het onverwacht weer rustig aan doen en herstel tijd nemen. Soms is mijn droom overweldigend groot en geef ik bijna de moed op.

Soms weet ik ook niet hoe ik het moet doen, loop ik tegen dingen aan waarvoor ik geen oplossing weet. Dan ga ik terug naar de bouwtekening van mijn droom,.. en weet dat wat er ook gebeurd mijn droom werkelijkheid aan het worden is omdat ik er in blijf geloven.

Heb jij een droom,… een immens verlangen iets te realiseren? Voel jij elke dag de pijn omdat er weer een dag voorbij is zonder dat je actie hebt ondernomen om die droom waar te maken?

Of heb jij voldoende lef om er aan te beginnen,.. heb jij voldoende vertrouwen in jezelf dat je door zult gaan ook als het even tegen zit,….

Ik weet dat je dromen waar kunt maken en welke voldoening het geeft om je droom te leven.